Leesrooster dag 19 - 10 maart

Vandaag lezen we Amos 5: 21 t/m 24

Dit bericht is geplaatst op 10-03-2021

10 maart

Amos 5: 21 t/m 24

21 Ik heb een afkeer van jullie feesten, ik wijs ze af, jullie samenkomsten verdraag ik niet. 22 Ik schep geen behagen in de brand- en graanoffers die jullie mij brengen; de vetgemeste beesten van jullie vredeoffers keur ik geen blik waardig. 23 Bespaar mij het geluid van jullie liederen; de klank van jullie harpen wil ik niet horen. 24 Laat liever het recht stromen als water, en de gerechtigheid als een altijd voortvloeiende beek.

Toelichting:
Wanneer we de Bijbel lezen dan krijgen we lang niet altijd ‘een aai over onze bol.’  Het woord van God is vaak confronterend. Zo ook deze tekst. Niet niks wat God hier tegen Israël zegt. ‘Ik haat jullie feesten!’ Pardon? Die feesten had God zelf bedacht. En over het maken van muziek en het zingen van liederen uit liefde voor Hem daarvan zegt Hij: ‘Val me er niet mee lastig.’ Hoezo? Wat is daar verkeerd aan? God wordt er toch blij van als we samenkomsten beleggen waarin wij gericht zijn op Hem en Hem aanbidden met onze muziek?
Jazeker. Maar…..alleen als dit niet ten koste gaat van het recht. Van gerechtigheid. Van eerlijkheid. Israël lapte het recht aan zijn laars. En ondertussen maar God blijven aanbidden.
Daar kan God niet tegen. Als je Mij dan wilt aanbidden en je liefde aan mij wilt laten zien; zorg dan dat er eerlijke rechters komen. Dat moet niet een uitzondering zijn. Maar doodgewoon. Eerlijke rechtspraak is een zegen voor de mens. En daar houdt God van.

Wat vindt jij van de reactie van God? Hoe kun jij concreet gehoor geven aan deze reactie?