Leesrooster dag 23 - 15 maart

Vandaag lezen we Markus 10: 14 t/m 15

Dit bericht is geplaatst op 15-03-2021

15 maart

Markus 10: 14 t/m 15

14 Toen Jezus dat zag, wond hij zich erover op en zei tegen hen: ‘Laat de kinderen bij me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. 15 Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan.’

Toelichting:
In de tijd en de cultuur waarin Jezus leefde, Hij met mensen optrok en onderwijs gaf, waren kinderen eigenlijk niet zo belangrijk. Evenals vrouwen, slaven, melaatsen, asielzoekers. Het was niet logisch te denken dat het Koninkrijk van God aan deze groep mensen zou ‘toebehoren’. De theologen; farizeeen, schriftgeleerden en aanzienlijken: Zij zaten op de eerste rij om iets van God te ontvangen en door te geven.
De leerlingen van Jezus, ook wel discipelen genoemd, dachten dit ook en houden daarom als een stel bodyguards van Jezus de vrouwen tegen die hun kinderen onder de aandacht willen brengen bij Jezus.
Hij wond zich er over op en zei: Houd de kinderen niet tegen maar….sterker nog: Léér van hen! Want als jij niet de onbevangenheid van de kids hebt: Zal je zelf niet eens het Koninkrijk van God binnengaan….

Vraag: Wat zou Jezus bedoelen met ‘wie niet als een kind openstaat..’ Praat er eens met anderen over door. Wat kun jij hierin leren van de kinderen?