Tips - ontvang de vreemdeling

Ontvang de vreemdeling. Het laatste thema van deze 40 dagentijd. Heb jij je deur wel eens geopend voor een vreemdeling? Je nieuwe buren uitgenodigd voor een kopje thee? We willen je deze week uitnodigen je ogen te openen voor de vreemdelingen om je heen. Zet die eerste stap. Ook deze week schreven we tips voor jou.

Dit bericht is geplaatst op 26-03-2021

Tip 1:

Ontvang de vreemdeling. Het klinkt gelijk al of er een afstand overbrugd moet worden. Maar soms is dat eenvoudiger dan je denkt. Wij worden heel enthousiast van het initiatief van Houses of Love!  Ken je nog die tijd waarin bij veel huizen een touwtje uit de brievenbus hing? Iedereen kon bij wijze van spreken naar binnen lopen voor een bakkie. Die touwtjes zijn er niet meer, maar Houses Of Love is een netwerk van plekken in heel Nederland waar je je deur openzet voor de vreemdeling. Al meer dan 300 gezinnen uit verschillende kerken hebben hun deuren open gezet. In Corona-tijd is dit natuurlijk wat minder praktisch, maar ook met maatregelen of een wandeling kun je gastvrijheid uitstralen naar mensen die met iemand in verbinding willen komen, ongeacht wat hun achtergrond ook is. Spannend, maar ook een ontdekkingstocht en avontuur met elkaar! Bedenk eens of dit iets voor jullie huis is. We horen hier mooie verhalen over en horen graag wat jouw verhaal is.

Tip 2: 

In deze laatste week is het thema ‘Ontvang de vreemdeling’. In de cultuur van het oude testament was gastvrijheid een kernwaarde. Je nam de tijd om je met elkaar te verbinden. Naar elkaars verhaal te luisteren. En samen eten speelde een belangrijke rol.

Met deze recepten kun je met een gerust hart je onbekende buren op de koffie vragen komende week. Of breng bijvoorbeeld je zelfgemaakte paasontbijtkrans met het recept naar een nog onbekende of eenzame buurtbewoner toe. Spannend om te doen! Maar onze ervaring is dat hier mooie gesprekken en verbindingen tot stand komen. 

En nog toevoegen: het hele artikel is te vinden in ons nieuwe Mozaiek magazine. Delen van Mozaiek ontvangen dit Magazine aan het einde van de Stille week in hun brievenbus. Als je geen magazine hebt ontvangen of geen deel bent van Mozaiek kun je ons magazine hier gratis aanvragen.

Tip 3: 

Komende week gaan we de stille week in. In de vier dagen voor Pasen willen we jullie dagelijks via een filmpje bemoedigen. Iedere dag is er een filmpje van circa 7 minuten met een wisselend thema. Zo gaan we samen op weg naar Goede Vrijdag! De beelden kunnen jullie iedere avond verwachten (maandag t/m donderdag) via social media, de website en ons YouTube kanaal. 

Tip 4: 

Op de Mozaiek website kun je heel gemakkelijk zoeken naar andere delen. Klik rechtsbovenin op inloggen. Klik vervolgens op je naam en klik op 'Mijn gemeente'. Wanneer je op 'mensen' klikt kun je heel gemakkelijk zoeken op postcode of plaatsnaam. Waarschijnlijk wonen er andere delen uit Mozaiek dichterbij dan je denkt. Misschien leuk om eens in contact te komen? 

Tip 5:

Kijk komend weekend naar onze 2 speciale livestreams. 

Ben jij geraakt door bepaalde acties/artikelen in de afgelopen periode? Laat het ons weten. We zijn benieuwd naar jouw verhaal!