GROW - KIND UIT DE KAST: HELP OF HALLELUJA?

Wat doe je als ouder als jouw kind uit de kast komt als homo, lesbiënne, biseksueel of transgender? Ouders gaan hier verschillend mee om. Sommigen voelen wel iets aankomen, maar stoppen het liever weg. Anderen gaan juist pro-actief het gesprek aan met hun kind. Toch kan de mededeling of het moment waarop voor ouders als een verrassing komen. De vraag is natuurlijk: wat is het beste voor jouw kind? Daar gaat deze GROW-avond over. Op 31 mei spreken Marcel en Lydia Zimmer over dit onderwerp: “Hoe reageer je? Wat moet je hiermee? En vooral: hoe nu verder? Met twee van onze drie kinderen uit de kast delen wij deze avond graag ons verhaal met jullie, onze zoektocht naar wat God hierover zegt en hoe wij als ouders en als gezin hiermee omgaan. Erover praten en luisteren naar elkaar is zo belangrijk, en dat hopen we deze avond met jullie te kunnen doen”.

Dit bericht is geplaatst op 10-05-2022

Marcel en Lydia Zimmer
Marcel en Lydia Zimmer wonen in Ermelo, zijn 31 jaar getrouwd en hebben drie volwassen kinderen: Maiko (26), Lindy (24) en Melwin (21). In het dagelijks leven zijn ze fulltime met muziek bezig. Ze schrijven liederen voor zowel volwassenen als kinderen en geven concerten voor jong en oud, waarin ze op een laagdrempelige en feestelijke manier zingen over de liefde van God voor iedereen.

Waar en wanneer?
De avond is een initiatief van de Love2Meet LGBTQ+ en vindt plaats op dinsdag 31 mei in theater Streams Breede Beek, Kloosterstraat 3, 3861 AC Nijkerk. Inloop vanaf 19.30 uur. Het programma start om 20.00 uur. 
Parkeren kan NIET voor de deur, er is een aantal parkeerplaatsen in de omgeving. 

Wat kun je verwachten?
Een korte toelichting over de Love2Meet LGBTQ+, wie zijn we, waarom komen we bij elkaar. Daarna zullen Marcel en Lydia Zimmer ons meenemen in hun reis met betrekking tot dit onderwerp. Na de pauze zal een aantal mensen van de Love2Meet hun persoonlijke verhaal delen gevolgd door een panelgesprek met ouders van lhbtiq+. We sluiten af met een gezellige borrel.

Voor wie?
Het is een avond die in het teken staat van verbinding, ontmoeting en gesprek in een ontspannen en veilige sfeer. Het is nadrukkelijk geen standpuntenavond. Voor wie? Iedereen die dit onderwerp een warm hart toe draagt en ook op dit vlak wil bijdragen aan het herstel van de kerk. 

Aanmelden kan door tickets hieronder te bestellen. De toegang is gratis. 
Je bent van harte welkom, helemaal zoals je bent!

Over de Love2Meet LGBTQ+
We spreken in de kerk over een God die onvoorwaardelijk van mensen houdt. In de praktijk vinden we het als christenen lastig om dat uit te dragen. Met name voor lhbtiq+’ers voelt de door de kerk gepresenteerde liefde van God juist erg voorwaardelijk. Wat moet er gebeuren voordat lhbtiq+’ers daadwerkelijk volledig geaccepteerd worden en volwaardig mee mogen doen in de kerk? Met deze vragen houdt de Love2Meet LGBTQ+ groep zich bezig. Onze bijeenkomsten staan in het teken van verbinding, elkaar opbouwen en bemoedigen. Maar ook in het teken van simpelweg ontmoeten en elkaar leren kennen. Kortom, een groep die ruimte biedt voor zowel het ernstige gesprek als de ongedwongen gezelligheid. Onze groep is heerlijk all-inclusive, en bestaat zowel uit alle kleuren van de lhbtiq+ community als uit hetero allies met een warm hart voor een inclusieve kerk.

Klik hier om je aan te melden