''Het hoort bij mijn aanbidding dat ik het eerste van mijn inkomsten aan God geef. Daarmee zet ik Hem op de eerste plaats!''

Het eerste van mijn inkomsten aan God geven hoort bij aanbidding Pieter en Lisette Sijl zijn allebei actieve delen van Mozaiek033. Pieter is coördinator van Grow, de pijler waar alle verdiepende en verbindende activiteiten worden georganiseerd, zoals de Alphacursus, Bijbel en Gebedsavonden en de Love2Meet groepen. Lisette is teamleider bij het Ministry team. Pieter en Lisette zijn 34 jaar getrouwd, en ouders van drie volwassen kinderen.

Dit bericht is geplaatst op 16-12-2022

We vroegen hen hoe zij als gezin zijn omgegaan met het geven aan de kerk. Pieter antwoordt meteen: “Als ik een oproep hoor om te geven, dan denk ik meteen: dat doe ik al, dat doe ik maandelijks.” Lisette vult aan: “Dat is wel een heel proces geweest. Ik kom zelf uit een gezin waar we ieder dubbeltje drie keer moesten omdraaien voordat we ‘m uit konden geven. Dat is prima. We moeten verantwoordelijk met ons geld omgaan. Ik was daarom gewend om een goed kasboekje bij te houden en als er aan het eind nog wat overbleef dan kreeg de kerk ook nog wat. Zo ben ik opgevoed.”

Lisette vertelt dat ze op een gegeven moment van mening is veranderd: “Dit principe vond ik in het boek Spreuken: Eer de Heer met het eerste van je inkomsten. En ik dacht: Eer de Heer? Aanbidding dus? Daar houd ik van, van aanbidden, maar dan denk ik vaak aan muziek, aan zingen, aan goed doen voor andere mensen. Allemaal manieren om God te aanbidden. Maar God zegt hier dus eigenlijk dat ik Hem ook kan aanbidden met m’n geld.”

Dat vond Lisette best lastig, want ze had liever de controle. En achteraf geven is dan wel makkelijker dan het eerste van je inkomsten geven. Daar worstelde Lisette mee tot ze bedacht dat ze God haar leven toevertrouwt, haar huwelijk, haar kinderen. Allemaal hele grote dingen. Waarom zou ze haar geld dan niet aan God toevertrouwen? “Toen dacht ik: dat ga ik doen, want ik geloof dat God ook daarin te vertrouwen is”, aldus Lisette.

“Het hoort bij mijn aanbidding dat ik het eerste van mijn inkomsten aan God geef. Daarmee zet ik Hem op de eerste plaats!”

Pieter vult aan: “Sinds we op zo’n manier geven, is er nooit meer een moment geweest dat we tekort zijn gekomen. Omdat we ervaren dat dit principe door God zelf aan ons is aangereikt. Dit is Zijn route volgens mij. Als je dat realiteit ziet worden, is dat heel mooi. We voelen ons rijk gezegend.”