Helga Koelewijn

Op grond van de Bijbel wil ik mij door onderdompeling laten dopen en daardoor een nieuw gereinigd leven beginnen om Gods wil te voltooien.

Dit bericht is geplaatst op 19-05-2019

Ik ben Helga Koelewijn en al bijna 26 jaar getrouwd met Niels. Samen hebben we 3 kinderen, Amber, Ingmar en Levi. Ik werk als fysiotherapeut met als specialisatie Oedeemtherapie en Oncologische revalidatie. Ik hou erg van sporten. Binnen Mozaiek033 mag ik een bediening hebben in het kinderwerk en daarnaast begeleid ik een clan. 

Als kind ben ik gedoopt en opgevoed in een warm christelijk gezin. We gingen altijd naar de gereformeerde kerk in Bunschoten. In deze kerk heb ik belijdenis gedaan, ben ik getrouwd en heb ik mijn kinderen laten dopen. Toen ik ongeveer 33 jaar was kwam ik samen met Niels bij een bijbelstudiegroep. Daar ben ik echt tot geloof gekomen. Ik mocht daar ervaren wat het is om een relatie met Jezus te hebben. Ik werd actiever in de kerk, bezocht ook andere kerken en ging naar activiteiten van Eva en Aglow. Hierdoor is mijn geloof steeds meer gaan groeien. Er ontstond een verlangen me te laten dopen, maar er was altijd een maar.... 
In Mozaiek is de volwassendoop door onderdompeling. God heeft ons geschapen met een geest, een ziel en een lichaam. Als gelovigen moeten we begrijpen dat de ziel ons verstand, wil en emoties bevat. Omdat de ziel vol is van “zelf” en zich niet wil onderwerpen aan de Heilige Geest, moet het gereinigd worden (Rom. 6: 13) en op grond van de bijbeltekst (1 Petr. 3: 21), waarin de doop een vraag is om een zuiver geweten, waarvan volgens mij alleen gesproken kan worden als je tot geloof gekomen bent, wil ik mij door onderdompeling laten dopen en daardoor een nieuw gereinigd leven beginnen om Gods wil te voltooien.