Kennismaking nieuwe voorgangers

Per 1 september zijn onze twee nieuwe voorgangers en een secretariaat in dienst bij Mozaiek033 gekomen. Ze stellen zich graag aan jullie over.

Dit bericht is geplaatst op 10-07-2019

Emiel Hop

Ik ben Emiel Hop, 49 jaar en getrouwd met Daniëlle. We hebben een zoon van 20 (Thijs) en een dochter van 17 (Lara) die allebei nog thuis wonen; heel gezellig! Ik kom oorspronkelijk uit Utrecht, maar woon sinds mijn trouwen met veel plezier in Bunschoten-Spakenburg. Vis en voetbal zijn dan ook vanzelfsprekend onderdeel van mijn leven, net als mijn grootste hobby’s fietsen en schaatsen.

Een groot aantal gemeenteleden heb ik de afgelopen maanden al korter of langer gesproken in de ontmoetingen op zondag of bv. op de introductie-avonden. Ik ben onder de indruk geraakt van wat God allemaal in onze levens doet; wat een bijzonder verhaal schrijven we toch met elkaar als jonge gemeente!

Ik heb een achtergrond als leidinggevende binnen de Evangelische Omroep in Hilversum waar ik nu ruim 20 jaar werk. Ik heb hier veel mogen leren en coachen op gebieden als organisatie, vrijwilligers, communicatie en financiën. In deze nieuwe rol als voorganger heb ik zin om me uit te strekken naar nieuwe taken en vaardigheden. Naast de twee dagen voor Mozaiek033 blijf ik voorlopig ook nog drie dagen bij de EO werken. We kijken met veel enthousiasme en verwachting uit naar dit nieuwe avontuur in ons leven. Een voorrecht en een groot verlangen om zo mee te mogen bouwen aan Gods Kerk. Tot snel!

Arjen ten Brinke

Ik ben Arjen ten Brinke, 35 jaar en getrouwd met Annemarie. Samen mogen we voor vijf kinderen zorgen: Anna (14 jaar), Lisandra (onze pleegdochter, 14 jaar), Maria (12 jaar), Markus (9 jaar) en Micha (6 jaar). 

Van 2007-2017 hebben we mogen werken als kerkplanters in Den Haag. We hebben daar een prachtige tijd gehad en een nieuwe gemeente mogen stichten. Daarna ben ik nog een korte tijd voorganger geweest van een kerk in Almere. Naast mijn werk als voorganger werk ik ook alweer meer dan vijf jaar bij International Justice Mission (IJM). Ik ben bij IJM verantwoordelijk voor het spreken in kerkdiensten en conferenties, het bouwen aan strategische partnerschappen en voor een gezonde cultuur binnen de organisatie. ‘Justice’ (gerechtigheid) heeft mijn hart. Dat zullen jullie gaan merken: ik kan dit niet bij de voordeur van Mozaiek033 achter me laten ;-)

Ik zie ernaar uit om vanaf september als voorganger te mogen gaan dienen in Mozaiek033. Het afgelopen half jaar heb ik bij Mozaiek033 drie keer voor mogen gaan en tijdens deze diensten is er 'iets bij mij gebeurd’.  Ik ervoer meer en meer dat dit een nieuwe plek zou kunnen zijn om te gaan dienen. Toen de vraag kwam of ik voorganger wilde worden ervoer ik dat als een roeping. Ik kijk ernaar uit om samen met jullie relevant kerk te zijn voor de tijd en cultuur waarin wij vandaag leven. Iemand zei eens: ‘De lokale kerk is de hoop voor de wereld’. Ik geloof dat ook!