Kennismaking nieuwe voorgangers en secretariaat

Per 1 september zijn onze twee nieuwe voorgangers en een secretariaat in dienst bij Mozaiek033 gekomen. Het nieuwe team van 4 mensen stelt zich voor.

Dit bericht is geplaatst op 10-07-2019

Emiel Hop

Ik ben Emiel Hop, 49 jaar en getrouwd met Daniëlle. We hebben een zoon van 20 (Thijs) en een dochter van 17 (Lara) die allebei nog thuis wonen; heel gezellig! Ik kom oorspronkelijk uit Utrecht, maar woon sinds mijn trouwen met veel plezier in Bunschoten-Spakenburg. Vis en voetbal zijn dan ook vanzelfsprekend onderdeel van mijn leven, net als mijn grootste hobby’s fietsen en schaatsen.

Een groot aantal gemeenteleden heb ik de afgelopen maanden al korter of langer gesproken in de ontmoetingen op zondag of bv. op de introductie-avonden. Ik ben onder de indruk geraakt van wat God allemaal in onze levens doet; wat een bijzonder verhaal schrijven we toch met elkaar als jonge gemeente!

Ik heb een achtergrond als leidinggevende binnen de Evangelische Omroep in Hilversum waar ik nu ruim 20 jaar werk. Ik heb hier veel mogen leren en coachen op gebieden als organisatie, vrijwilligers, communicatie en financiën. In deze nieuwe rol als voorganger heb ik zin om me uit te strekken naar nieuwe taken en vaardigheden. Naast de twee dagen voor Mozaiek033 blijf ik voorlopig ook nog drie dagen bij de EO werken. We kijken met veel enthousiasme en verwachting uit naar dit nieuwe avontuur in ons leven. Een voorrecht en een groot verlangen om zo mee te mogen bouwen aan Gods Kerk. Tot snel!

Arjen ten Brinke

Ik ben Arjen ten Brinke, 35 jaar en getrouwd met Annemarie. Samen mogen we voor vijf kinderen zorgen: Anna (14 jaar), Lisandra (onze pleegdochter, 14 jaar), Maria (12 jaar), Markus (9 jaar) en Micha (6 jaar). 

Van 2007-2017 hebben we mogen werken als kerkplanters in Den Haag. We hebben daar een prachtige tijd gehad en een nieuwe gemeente mogen stichten. Daarna ben ik nog een korte tijd voorganger geweest van een kerk in Almere. Naast mijn werk als voorganger werk ik ook alweer meer dan vijf jaar bij International Justice Mission (IJM). Ik ben bij IJM verantwoordelijk voor het spreken in kerkdiensten en conferenties, het bouwen aan strategische partnerschappen en voor een gezonde cultuur binnen de organisatie. ‘Justice’ (gerechtigheid) heeft mijn hart. Dat zullen jullie gaan merken: ik kan dit niet bij de voordeur van Mozaiek033 achter me laten ;-)

Ik zie ernaar uit om vanaf september als voorganger te mogen gaan dienen in Mozaiek033. Het afgelopen half jaar heb ik bij Mozaiek033 drie keer voor mogen gaan en tijdens deze diensten is er 'iets bij mij gebeurd’.  Ik ervoer meer en meer dat dit een nieuwe plek zou kunnen zijn om te gaan dienen. Toen de vraag kwam of ik voorganger wilde worden ervoer ik dat als een roeping. Ik kijk ernaar uit om samen met jullie relevant kerk te zijn voor de tijd en cultuur waarin wij vandaag leven. Iemand zei eens: ‘De lokale kerk is de hoop voor de wereld’. Ik geloof dat ook!

Esther Algra

Ik ben Esther Algra, 41 jaar en getrouwd met Jelle. Samen ‘runnen’ wij een heel energiek mannenhuishouden met 3 lieve zonen: Daan (13), Joost (11) en Stijn (5). We wonen in Amersfoort-Nieuwland. We zijn al enkele jaren vertrouwd met Mozaiek. We voelen ons thuis in deze gemeente en worden zo bemoedigd door alles wat we zien en horen: hoe God Mozaiek033 gebruikt om Zijn liefde aan mensen kenbaar te maken. Waar de cultuur van ‘kom zoals je bent, niet zoals je zou moeten zijn’ zo concreet tot uiting komt in de preken en in het onderlinge contact. Met veel enthousiasme bouwen wij als gezin mee aan deze jonge Mozaiek-gemeente! 

Sinds de zomer van 2018 ondersteun ik samen met vriendin en collega Judith het ILT en per 1 september mogen wij officieel het secretariaat vormen voor Mozaiek033. De leukste bediening binnen de gemeente! ;-) Deze regelfunctie is mij wel op het lijf geschreven en vormt een mooie combinatie met mijn werk als managementassistent bij de EO. Ik geniet ervan om binnen de gemeente mijn gaven in te mogen zetten en daarmee mijn steentje bij te dragen aan het huis van God en Mozaiek033. En ik kijk er enorm naar uit om te gaan samenwerken met het voorgangersteam dat Mozaiek033 straks rijk is!

Judith de Graaf

Ik ben Judith de Graaf en vanaf 1 september voor anderhalve dag in dienst van Mozaiek033. Inmiddels ben ik alweer 19 jaar met Jan-Gerard (de leukste) getrouwd en samen hebben we drie heerlijke dochters waar we enorm van genieten. Naast het secretariaat van Mozaiek033 ben ik twee dagen per week werkzaam bij stichting Timon. 

Het allermooist aan het werk voor Mozaiek033 vind ik toch wel het ontzorgen van iedereen met wie we in aanraking komen. Het uitdragen van de visie waarin iedereen welkom is en er altijd op je gerekend is past enorm in de bediening die ik graag uitdraag. Mijn passie is dan ook om elke vraag en onzekerheid om te zetten naar een gepaste oplossing waarin Jezus' liefde straalt en centraal staat. Ik ben vol verwachting van wat God ons allemaal gaat geven!