Gerieke van den Akker

God zei tegen mij: “Go, go, go, kom in beweging!” Ik heb de knoop doorgehakt en een heel groot verlangen gekregen om me te laten dopen. Ik kan niet meer wachten tot het 1 december is.

Dit bericht is geplaatst op 01-12-2019

Mijn naam is Gerieke van den Akker, ik ben 22 jaar en ik wil mij op 1 december laten dopen. In de afgelopen periode heb ik door een aantal situaties Gods liefde en kracht mogen ervaren en ik kan mij geen leven meer zonder Hem voorstellen.

Tijdens de doopdiensten in Mozaiek werd ik iedere keer zo geraakt, het liefst sprong ik ook gelijk het bad in. Maar ik ben iemand die graag eerst denkt voordat ik iets doe en daarom wilde ik eerst graag meer weten over de doop (binnen Mozaiek). Ik ben naar de doopinloop geweest en ik heb verschillende gesprekken gehad met vrienden en familie. Het verlangen groeide, maar iets hield mij tegen. Zodra ik aan de doop dacht, kwam er een enorme spanning opzetten. Een vervelend en beangstigend gevoel.

Tijdens de Mozaiek Worship Conference besprak ik dit gevoel met vrienden. Ik kwam er maar niet achter waar dit vervelende en angstige gevoel vandaan kwam. Tijdens de bijeenkomst ’s avonds ongeveer 1,5 uur na dit gesprek zei God tegen mij: “Go, go, go, kom in beweging! En in beweging komen kan spanning met zich mee brengen, omdat je stappen gaat zetten”. We moesten erom lachen, maar tegelijkertijd zo fijn dat God duidelijk was!

Na deze avond heb ik de knoop doorgehakt om me te laten dopen en het vervelende spanningsgevoel ervaar ik gelukkig niet meer. Natuurlijk nog wel gezonde spanning, maar bovenal heb ik een heel groot verlangen gekregen om me te laten dopen. Ik kan nu niet meer wachten tot het 1 december is.