Alieke Veldman

Persoonlijk voel en geloof ik dat dopen een bijbelse opdracht is en God me hiertoe roept. Ik sta op een markeerpunt in mijn leven waarin ik volledig moet vertrouwen op God. Ik wil samen met Hem deze weg gaan en me richten op Zijn toekomst.

Dit bericht is geplaatst op 01-12-2019

Mijn naam is Alieke Veldman, 24 jaar oud en al iets meer dan een jaar getrouwd met mijn jeugdliefde Peter (drummer van Mozaiek033). We wonen in een bakhuisje in Putten. Ik hou ervan om dingen te organiseren en mensen te verbinden. Peter en ik zijn dan ook vaak te vinden in een organisatie van een christelijk evenement in Putten of omgeving. Binnen Mozaiek help ik mee met de Parelkids en bij het organiseren van de kerstdiensten.

Ik ben voor een groot deel van mijn leven lid geweest van een PKN gemeente. In deze gemeente deden we aan de kinderdoop en belijdenis. Hierdoor dacht ik nooit echt na over de volwassendoop. Nadat ik mijn liefde voor Jezus rond mijn 20e jaar weer terugvond, heb ik als antwoord op mijn liefde dan ook belijdenis gedaan. Hier heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van.
 
Tijdens een doopdienst in Mozaiek zag ik mensen die hun oude ‘leven’ door onder water te gaan achter zich lieten liggen en ze mochten opstaan in een nieuw leven. Hierdoor werd ik getriggerd en ben ik na gaan denken over de volwassendoop. Peter en ik doken de bijbel in, zijn met veel mensen hierover in gesprek gegaan en hebben ervoor gebeden. Uiteindelijk heb ik een sterk verlangen gekregen om te laten dopen. Ik heb een intensieve periode achter de rug waarin ik heb mogen ervaren dat God mij niet los laat en Hij een plan met mij heeft. Persoonlijk voel en geloof ik dat dopen een bijbelse opdracht is en God me hiertoe roept. Ik sta op een markeerpunt in mijn leven waarin ik volledig moet vertrouwen op God. Ik wil samen met Hem deze weg gaan en me richten op Zijn toekomst.