Hans Dijkhuizen

Fundament van liefde Mijn doop is een fysieke stap naar Jezus toe. Ik kan niet zonder Hem. Zonder mijn vriend Jezus wil ik geen stap meer zetten op deze planeet. Met deze stap laat ik zien dat ik Jezus wil vertrouwen onder alle omstandigheden. Hij is mijn fundament! Mijn doop is om Hem! Mijn doop is in Hem! Mijn doop is voor Hem!

Dit bericht is geplaatst op 11-02-2020

Ik ben Hans Dijkhuizen. Ik ben getrouwd met Jantine. Samen hebben wij twee kinderen Juda (9) en Janne (5). Ik heb hart voor mensen, sport, muziek en de natuur. Verder zou ik mijzelf omschrijven als een gevoelige man met droge humor. De werkelijkheid is voor mij nooit zwartwit. Achter elk verhaal van een mens zie ik een ander verhaal.
 
Sinds mijn 15e ben ik zeer slechtziend. Deze handicap heeft mijn leven op zijn kop gezet. Het heeft een zoektocht naar mijzelf en naar God in mij losgemaakt. Ik heb ontdekt dat er uiteindelijk maar één plek is die robuust genoeg is om weerstand te bieden aan alle shit: ‘In de armen van Papa en tezamen met Jezus.’ Omdat mijn hart klopt voor mensen en voor God en omdat ik mij daartoe geroepen weet mag ik per 1 april aan de slag als buurtpastor in ‘ontmoetingscentrum de Bron’ in Bunschoten Spakenburg.   

Mijn doop is een fysieke stap naar Jezus toe. Ik kan niet zonder Hem. Zonder mijn vriend Jezus wil ik geen stap meer zetten op deze planeet. Van Hem leer ik namelijk dagelijks waar het in het leven om gaat: liefde en nog eens liefde. Nu was mijn geloof in de liefde van God meer van het hoofd dan van het hart. Daarin heb ik een verandering mogen doormaken. Een verandering die van invloed is op de manier hoe ik naar mijzelf kijk. Ik weet mij nu meer dan ooit geworteld in de liefde van Jezus. Voorheen beoordeelde ik mijzelf positief of negatief naar gelang ik iets goeds of slechts had gedaan. Ook beoordeelde ik mijzelf aan de hand van waardering of afkeuring van mensen. Mijn doop is het afsterven van deze destructieve kwetsbare zelfbeoordeling. Ik mag opstaan in een nieuw leven wat is gefundeerd in de liefde van Jezus. Vrij van alle oordeel. Dat is pure vrijheid. 
 

.