Lia Koops

Ik wil me graag laten dopen omdat ik mijn leven volledig aan Hem wil geven, ik ben zo dankbaar voor alles wat Jezus in mijn leven doet en heeft gedaan en alles wat ik van hem mag ontvangen.

Dit bericht is geplaatst op 11-02-2020

Ik ben Lia Koops-Papadopoulou. Ik ben 46 jaar en getrouwd met William. Inmiddels zijn wij 12 jaar samen en hebben een prachtig samengesteld gezin met 2 jongens en 2 meiden. Ik ben werkzaam als secretaresse voor de directeur van de School voor Welzijn & Gezondheidszorg van het MBO in Amersfoort.

Ik heb veel verdriet, rouw en verlies gekend, met als dieptepunt het verlies van mijn moeder in oktober 2017 en mijn vader in september 2018. Bij mijn moeder heb ik aan het ziekbed gezeten, gedurende 3 weken, iedere dag urenlang. In het ziekenhuis waar mijn moeder lag, was een gebedsruimte, na een paar dagen was er iets wat me er naar toe trok. In die ruimte stond een groot houten kruis, ik knielde voor dat kruis, en bad voor mijn moeder. Na die dag ging ik iedere dag/soms meerdere keren erheen. Iedere keer kreeg ik door ‘dat het wel goed zou komen’, uiteindelijk is mijn moeder overleden, het bijzondere is dat ik inderdaad het  gevoel kreeg dat het goed was gekomen: ze hoefde niet meer te lijden en was op een mooie plek. In de winter na het overlijden van mijn moeder heb ik een Alpha cursus gedaan, het weekend wat halverwege de cursus valt, was het moment dat ik echt ben aangeraakt, er waren mensen die ‘profeteerde’, mijn handen werden vastgepakt en er werd tegen me verteld: God hoort jou, God ziet jou, Hij heeft al jouw gebeden gehoord. Op dat moment voelde ik iets wat ik nooit had gevoeld: zoveel liefde, warmte wat door mijn lijf stroomde, en tranen met tuiten gehuild. Dat was HET moment voor mij dat ik daadwerkelijk geraakt werd door de Heilige Geest. Sindsdien kan ik helemaal niet meer zonder Hem, alles wat ik doe, ik leg het bij Hem neer. Zo ging het leven weer verder, tot ik in september 2018, amper een jaar na het verlies van mijn moeder, werd gebeld vanuit Griekenland: mijn vader was overleden, op zijn bed gevonden, hij had een massale hartaanval gehad. Dit was een grote shock, ben met mijn man direct afgereisd, alles geregeld en ook daar kreeg ik weer zoveel kracht, ik wist: de Heer is bij mij, ik kan me geen leven zonder Hem meer voorstellen. 

Ik wil me graag laten dopen omdat ik mijn leven volledig aan Hem wil geven, ik ben zo dankbaar voor alles wat Jezus in mijn leven doet en heeft gedaan en alles  wat ik van hem mag ontvangen. 

De Heer is mijn herder, Hij is alles wat ik nodig heb
Hij brengt mij tot rust, en Hij geeft nieuwe kracht
Hij leidt mij steeds verder, op de juiste weg die ik moet gaan, de Heer is mijn herder
Al ga ik door donker dal, ik hoef niet bang te zijn, ik weet dat U mij bij zal staan, U bent heel dichtbij – Psalm 23