Het verhaal van de winterjas

Het verhaal van de winterjas
Geschreven door een Mozaieker .....

Soms overkomt het je dat je bewogenheid in je hart krijgt voor iets of iemand. Vaak doen we er niet veel mee, maar af en toe wordt je door wat iemand zegt of doet geprikkeld en aangespoord.

Dit bericht is geplaatst op 17-02-2021

Dit nieuws item bracht een bewogenheid voor de daklozen in mij naar boven. Raar nooit gehad en wat moet ik ermee, wat doe ik ermee. Niets???? De volgende dag sta je op met de daklozen in je hart, denkend aan het nieuws item. De dag daarna word je er zelfs wakker van. Het laat je niet meer los, maar je denkt wat zou ik kunnen betekenen voor de mensen daar. Totdat ik een dag later een preek luisterde van Ghor, zijn thema was: Pak je podium. Wie ik??? Ja, ik.

De daklozen lieten mij als het ware niet meer los. Heel gek onbewust waren ze in mijn hart gekropen en kreeg ik liefde voor ze. Gebeld met de koster van de Pauluskerk met de vraag: Wat kan ik doen en wat hebben de daklozen nodig. Winterjassen en shampoo/badschuim graag een stuk of 15 herenjassen en een doosje shampoo of badschuim alstublieft. Oké ik laat het weten wanneer ik het kom brengen.

Hoe pak ik dit aan 15 winter herenjassen? Ik heb er 1 op zolder maar dat is iets te weinig. Ik stuur een paar appjes en na 7 appjes dacht ik nou even afwachten voor ik verder ga appen.

Drie dagen later het resultaat van 7 appjes:

  • 157 herenjassen
  • 261 flessen shampoo en douche schuim
  • 10 paar sokken
  • 17 mutsen
  • 7 sjaals
  • 10 truien en vesten
  • 12 paar schoenen
  • Doos met koeken voor bij de koffie

 

Ongelooflijk wat een zegen!

Op weg naar de Pauluskerk in Rotterdam met 45 jassen, 100 flessen shampoo, 6 paar schoenen, 10 paar sokken, 17 mutsen en een doos met koeken. Een hele auto vol. Hopelijk willen ze alles hebben? Of willen ze echt alleen maar 15 herenjassen en een doosje shampoo doucheschuim. Gelukkig ze willen alles, ze zijn blij zoveel hadden ze niet/nooit verwacht en de doos met koeken wordt meteen gedeeld bij de koffie. Wat een prachtige jassen en zoveel nu komen we de winter door. Wauw wat een shampoo en doucheschuim hier kunnen we een mooie tijd mee vooruit. Dank voor alles geweldig, dit was de reactie van de Paulus kerk. Maar thuis lag er nog meer nog veel meer.

Gebeld met de 2e Mijl in Amsterdam en gelukkig zaten ze daar ook te springen om warme winterjassen en dan voornamelijk voor heren. Komt dat goed uit die hebben we nog een paar.<

Op naar Amsterdam met 70 jassen, 161 flessen shampoo/doucheschuim, 6 paar schoenen, sjaals, truien en vesten. Weer een hele auto afgeladen vol. En weer zo’n fijne reactie en blijdschap. De vraag in Amsterdam was hoe lang hebben jullie voor zoveel jassen en shampoo en douche gespaard? Ehh drie dagen (schaamrood op de kaken) dat kan niet dat is echt zegen. Ja meneer dat klopt dat is zegen.

Maar thuis waren nog steeds jassen wie gaan we nu bellen? Filah project in Amsterdam. Meneer heeft u nog jassen nodig voor de daklozen? Heel graag wanneer kan ik ze komen halen? Alles werd met grote dankbaarheid ingeladen in de auto en naar Amsterdam gebracht. Ook hier kwam de vraag hoelang hebben jullie over deze actie gedaan. Drie dagen meneer en maar niet verteld dat we ook al een auto vol hadden weg gebracht naar Rotterdam en een auto vol naar Amsterdam.

In die drie dagen heb ik zoveel mensen mogen ontmoeten en in de week erna zoveel mogen wegbrengen. Zoveel vreugde en blijdschap mogen ontvangen. Zoveel liefde mogen voelen voor onze medemens. Dat ik met heel mijn hart geloof dat als Jezus jou bewogen maakt voor je medemens de meeste zegen voor jezelf is. Wat een Liefde..

En de grap van dit verhaal is dat die ene heren winterjas die ik had nog steeds op mijn zolder hangt dus volgende winter maar weer iets organiseren voor onze naasten. Misschien moest ik die wel vergeten om onze medemens niet te vergeten.

Als Jezus mij deze bewogenheid niet had gegeven, had ik met andere oren naar de preek geluisterd, de appjes nooit gestuurd en al die lieve mensen met jassen, shampoo en doucheschuim nooit ontmoet en gesproken, nooit naar Rotterdam en Amsterdam gegaan. Wat had ik dan veel gemist.

Dank u Jezus! U had mij niet nodig maar ik U wel.

Zie ook

Leesrooster dag 30 - 23 maart
23-03-2021
Leesrooster dag 28 - 20 maart
20-03-2021
Leesrooster dag 29 - 22 maart
22-03-2021