Leesrooster dag 6 - 23 Februari

Dit bericht is geplaatst op 23-02-2021

23 februari

Mattheus 25: 37 t/m 40

37 Dan zullen de rechtvaardigen hem antwoorden: “Heer, wanneer hebben wij u hongerig gezien en te eten gegeven, of dorstig en u te drinken gegeven? 38 Wanneer hebben wij u als vreemdeling gezien en opgenomen, u naakt gezien en gekleed? 39 Wanneer hebben wij gezien dat u ziek was of in de gevangenis zat en zijn we naar u toe gekomen?” 40 En de koning zal hun antwoorden: “Ik verzeker jullie: alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan.”

Toelichting:

Herken je dat? Dat je soms zo gericht kan zijn op dingen of mensen waarbij jíj gezien wordt? Of dat je iets voor een ander doet omdat die jou bevestigt en jou dat dan weer een goed gevoel geeft? Of dat je grootse dingen wil doen voor God? Je denkt groot, droomt groot? Allemaal met de beste intenties natuurlijk. Maar als je heel eerlijk bent gaat het ergens om jezelf.
Wat opvalt is dat het bij Jezus niet of nauwelijks om grootse dingen gaat. Het kleine is voor Hem zo ontzettend groot.
Jezus zegt: Alles wat jij gedaan hebt voor de onaanzienlijksten. Voor hen waarbij je misschien niet zo’n eigenwaarde uithaalt. Voor hen die jou niet bevestigen of altijd een goed gevoel geven. Voor die kwetsbare man of vrouw in jouw familie of in je straat. Voor die collega die niet populair is. Die ene die mensen niet zien….God ziet ze.
Jezus zegt: Onthoud het goed: Alles wat je voor hén doet, heb je voor Mij gedaan.
Probeer vandaag eens goed om je heen te kijken en erover na te denken wie in jouw omgeving een ‘onaanzienlijke’ is. Heb díe persoon lief en zie hem of haar.

 

Zie ook

Leesrooster dag 15 - 5 maart
05-03-2021
Leesrooster dag 31 - 24 maart
24-03-2021
Leesrooster dag 28 - 20 maart
20-03-2021