Leesrooster dag 12 - 2 maart

Vandaag lezen we Mattheus 5:4

Dit bericht is geplaatst op 02-03-2021

Mattheus 5: 4

4 Gelukkig de treurende,
want zij zullen getroost worden

 

Toelichting


Een mede student vertelde met trots over zijn vader. ‘Mijn vader heeft altijd twee zakdoeken bij zich. Eén voor zichzelf en eentje voor iemand met verdriet.’
De eenvoudige gewoonte van deze man heb ik altijd onthouden. Omdat het in al zijn eenvoud zo veelzeggend is. Het zegt iets over hoe deze man de wereld tegemoet treedt. Hij is er op voorbereid dat er vandaag iemand op zijn weg kan komen die troost nodig heeft en een liefdevol gebaar.

In Gods koninkrijk lopen mensen rond die hun ogen niet in hun broekzakken hebben zitten, maar die hun ogen open zetten om te kijken wie er vandaag op hun pad komt. Ze staan klaar voor iemand wie ze vandaag een stukje van Gods koninkrijk mogen laten ervaren te midden van hun verdriet.

Als je vandaag de voordeur uitstapt, blijf dan eens een paar seconden op de drempel staan. En vraag daar of God je wil laten zien wie er verdriet heeft. Die zakdoek mag je wel in je broekzak laten zitten, dat is niet zo coronaproof. Vraag maar aan God of Hij je broekzak wil vullen met oren om te luisteren en woorden van troost en hoop om uit te delen.

Vul je broekzak en wees vandaag een brenger van troost.

Zie ook

Leesrooster dag 16 - 6 maart
06-03-2021
Leesrooster dag 28 - 20 maart
20-03-2021
Leesrooster dag 29 - 22 maart
22-03-2021