Leesrooster dag 15 - 5 maart

Vandaag lezen we Mattheus 6:7

Dit bericht is geplaatst op 05-03-2021

Mattheus 6:7

7 Gelukkig de barmhartigen,
want zij zullen barmhartigheid ondervinden.

 

Toelichting

Toen Jezus naar de aarde kwam stapte Hij midden in een gebroken wereld. Hij bleef niet op veilige afstand vanuit het paradijs kijken naar hoe wij gebukt gaan onder onrecht. Maar Hij kwam midden in onze puinhoop en liet zich aantasten, verwonden en onrechtvaardig behandelen. Hij kwam met ons mede-lijden.
Als Jezus iemand ontmoette die leed aan onrecht of ziekte, dan is er nooit sprake van ‘Balen dat je honger hebt, hier heb je een brood, succes maar weer.’ of ‘Hoppa, je ogen zijn genezen, maaruh.. druk, druk, Ik moet weer door.’ Er was er altijd sprake van dat Jezus iemand echt zag, van ontmoeting, gesprek of een maaltijd. Jezus had oprechte aandacht en was bewogen met de mens die voor Hem stond. En juist in dit echt zien, in het geduldig luisteren naar iemands verhaal en het feit dat Jezus het verdriet van een ander binnenlaat en bewogen raakt werd de liefde van de Vader zichtbaar. En kwam er herstel op een veel dieper niveau dan alleen het praktisch oplossen van onrecht of ziekte.

En dat is ten diepste barmhartigheid, vanuit liefde in het leven van een ander stappen, naast iemand die lijdt gaan zitten en besluiten dat die ander jou zoveel waard is dat jij je laat raken door zijn pijn.

Barmhartige daden doen is niet zo moeilijk. Dat kost je misschien wat geld en een beetje tijd. Barmhartig zijn gaat verder. Daarvoor moet je uit je comfortabele bubbel komen en je hart blootstellen aan de gebrokenheid van het leven.
Wat mag het jou kosten?

Dit lied mag je vandaag als gebed toezingen naar jouw hemelse Vader.

Heer, raak mijn hart aan,
maak mij bereid
Uw pijn te voelen
om wie er lijdt,
Uw tranen te huilen,
bewogen te zijn;
o, kom raak mijn hart aan, Heer,
maak mij bereid.

Opwekking 471

Zie ook

Leesrooster dag 29 - 22 maart
22-03-2021
Leesrooster dag 31 - 24 maart
24-03-2021
Leesrooster dag 14 - 4 maart
04-03-2021