Nieuws

Mozaiek na de zomer!

Wat zijn we dankbaar dat de mogelijkheden om weer bij elkaar te mogen komen verruimd zijn per 1 juli. Allereerst omdat covid-19 steeds verder lijkt uit te doven in ons land, hoewel dat helaas in veel andere landen nog niet het geval is. Wij hebben afgelopen vrijdag als voorgangers gekeken wat de verruiming van de maatregelen, door de overheid, voor ons betekent en wat we vanaf 1 september a.s. kunnen oppakken. Omdat hierbij zorgvuldigheid geboden is, kiezen we ervoor om de zomermaanden te gebruiken voor het treffen van de juiste voorbereidingen.

Opbrengst extra gift voor noodhulp in Kenia

De gevolgen van Corona zijn ook in Kenia voelbaar. Er is een lockdown ingesteld in het hele land waardoor er niet meer gereisd mag worden. Ook de ruilhandel is hierdoor grotendeels tot stilstand gekomen, maar ook het onderwijsprogramma voor onze sponsorkinderen is hierdoor stopgezet.

HOOP VOOR MARSABIT

Marike en Martijn Schippers wonen met hun gezin in Veenendaal, zijn deel van Mozaiek0318 en lid van de projectgroep Mozaiek Kenia. Beiden hebben een hart voor kinderen. Door zowel werk als privé raakten zij al meerdere malen betrokken bij hulpprojecten in Kenia. Toen zij hoorden van het Kenia-project in Mozaiek, was hun enthousiasme dan ook direct gewekt. Nieuwsgierig hoe dit project met Compassion is opgezet? Lees dan snel verder!

GETUIGENIS HEIDI ROOSENMAALLEN-VALK

“Een tijdje geleden ben ik gedoopt! Het geloof was nooit iets voor mij. Mijn man, Rolf, was er wel mee bezig, maar het speelde geen rol in ons gezin. Toch heb ik vorig jaar de Alpha-cursus gevolgd en werd ik door mijn neef onlangs in de rivier de Linge gedoopt. Bijzonder toch, hoe het allemaal is gegaan.”

Enquête | Online diensten Mozaiek

Medio mei is er via de nieuwsbrief een enquête verspreidt waarbij we hebben aangegeven heel benieuwd te zijn hoe we nu als gemeente deze gekke tijd ervaren. Wat het huidige gemeenteleven met ons doet, wat we er van vinden dat het wordt vorm gegeven zoals het nu gebeurd maar met name ook hoe we kunnen verbeteren t.o.v. waar we nu staan als kerk. En hoe zien we überhaupt als kerk de toekomst voor ons. We hebben honderden reacties gekregen en vinden het goed om jullie via deze weg ook deel te maken van de belangrijkste uitslagen van deze enquête. Hieronder volgen ze.

Wijziging structuur binnen Mozaiek033

Beste allemaal, Het jaar 2019 was het startjaar van onze gemeente. Een jaar waarin veel is gerealiseerd en geïnvesteerd zowel in uren als in euro’s. Het kenmerk van een startjaar is dat alles voor een eerste keer plaatsvindt, een allereerste dienst op zondag, onze eerste doopdienst, de eerste keer goede vrijdag, etc. Het was vooral een tijd van pionieren en proberen. Waarbij we het met elkaar voor elkaar hebben gekregen en het heeft ons mede gebracht tot waar we nu staan als gemeente. We groeien nog steeds, maar we worden een meer volwassen gemeente. In deze groei-fase hoort ook een heroverweging van de organisatiestructuur van de gemeente.

Sta op en schitter

Heb jij de dienst van afgelopen zondag gezien? Martin Koornstra sprak over het thema 'Sta op en schitter'. Laten we met z'n allen kronen maken en deze op het raam plakken zodat iedereen kan zien dat wij schitteren in de naam van Jezus. Sla deze kroon op, druk hem af en versier hem. We zijn benieuwd naar jouw kroon!
Naar het archief
1 2 3 ... 8 9 10