Mozaiek Kids

Mozaiek Kids is een plek waar kinderen zich gezien voelen en met plezier komen. Het is kerk voor kinderen, dus een plek waar je verhalen hoort over God, waar Jezus liefde handen en voeten krijgt in een aai over je bol of een knipoog en waar spelletjes, knutselen en gek doen er helemaal bij horen! Een plek waar kinderen Gods nabijheid en Zijn liefde ervaren, ook als er moeilijke of verdrietige dingen spelen. Elk kind mag komen zoals hij of zij is, we zijn er voor hen, zoals Jezus ook kwam om te dienen en niet om te oordelen. Jezus houdt van elk kind!

Welkom op zondag!
Mozaiek033 Ontmoetingscentrum. Ds. Kuyperstraat 14d, 3863 CA in Nijkerk
Tijd: Inchecken vanaf 9.00 uur. Ophalen graag direct na de dienst. Er is ruimte voor ontmoeten in ons ontmoetingscentrum.

Vanaf 9.00 uur zijn de kinderen welkom bij onze verschillende groepen. De kinderen krijgen bij het inchecken een eigen naamsticker die we op hun kleding plakken, zo kunnen we ze bij naam noemen en voelen ze zich gezien. We noteren dan ook het telefoonnummer van hun ouder/verzorger, leeftijd en basisschoolklas. Door alle kinderen op die manier te registreren krijgen kinderwerkers een duidelijk overzicht van de aanwezige kinderen en ook kunnen zij ouders dan makkelijk bereiken in geval van nood, omdat ook de telefoonnummers geregistreerd zijn.

Voor de allerjongsten bij de crèche gebruiken we een ticketsysteem waarmee je vooraf jouw kind aanmeldt. We vinden de veiligheid van onze kinderen belangrijk en willen hen voldoende aandacht kunnen geven. Tickets reserveer je via de agenda op onze website.

Let op! Omdat we de veiligheid van onze kinderen belangrijk vinden, vragen we ouders om alle kinderen zelf te brengen en op te halen! Zo weten we dat ze na afloop weer in veilige handen zijn.

Doelgroepen
De doelgroep van Mozaiek Kids is te verdelen in de volgende categorieën:

Crèche: 0 - 3 jaar

Tijdens onze 1e dienst wordt er voor onze jongste kids crèche aangeboden. We hebben twee groepen waar de jongste kinderen lekker kunnen spelen: Baby’s (0 & 1-jarigen) en Lopers (2 & 3-jarigen). Voor baby’s zijn er ook bedjes aanwezig, zodat zij in een rustige ruimte kunnen slapen. Beide groepen zijn gevestigd in ons ontmoetingscentrum. 

We dragen met veel liefde zorg over deze jongste kinderen van de gemeente! In beide groepen nemen we de tijd om met elkaar naar een Bijbelverhaal te luisteren en wat te eten en drinken. We vragen om zelf je kind iets te eten en een beker drinken mee te geven. Voor baby’s mag dit ook een fles of fruithapje zijn. Bij het inchecken van jouw kind kan je eventuele allergieën doorgeven.

Onderbouw: groep 1/2 en 3/4
De kids van de onderbouw zijn elke zondag tijdens de eerste dienst welkom bij de kinderdiensten. Ze worden welkom geheten en ingecheckt door enthousiaste kinderwerkers. Met hun naamsticker op worden ze door ons naar de plek van hun groep gebracht, waar ze eerst lekker een spelletje kunnen doen met elkaar. Tijdens de dienst gaan we in kleine groepjes praten en bidden en kan ieder kind iets vertellen. Daarna zingen we liedjes, wordt er een verhaal verteld en gaan we knutselen en spelletjes doen. Ook blijft het mogelijk om thuis de online dienst van Mozaiek Kids met Ollie en Sophie te bekijken.

Bovenbouw: groep 5 - 8
De kids van de bovenbouwgroepen 5 tm 8 zijn elke zondag tijdens de eerste dienst welkom bij de kinderdiensten. Na een energiek welkom & de check-in gaan ze naar hun eigen groep om met andere kinderen te kletsen of een spelletje te doen. Tijdens de kidsdienst staat elke keer een ander thema centraal waar we over praten en zingen. Maar: handjes uit de mouwen, want ook creatieve uitspattingen, spelletjes en andere leuke verwerkingen komen langs!

Parelkids: vanaf 4 jaar
Deze groep is bedoeld voor elk kind die net andere aandacht nodig heeft dan in de grote groep kan worden geboden. We houden niet van labels, maar je zou kunnen denken aan kinderen met ontwikkelingsachterstand, kinderen voor wie de grote groep te druk is (denk aan bijv.ASS/ADHD) of kinderen die juist opbloeien in een kleine rustige setting. (Lvb/Zmvb)

De kids van de Parelkids zijn drie keer per maand tijdens de eerste dienst welkom op een prachtige plek in ons ontmoetingscentrum. Ze worden welkom geheten en ingecheckt door enthousiaste kinderwerkers. Hierna gaan ze naar hun eigen ruimte.

Belangrijk: We willen goed aansluiten op de behoeften van jouw parelkind, dus vragen we je om de eerste keer samen het Parelprogramma mee te maken. Een van onze kidswerkers praat graag met je, zodat we jouw kind de juiste zorg kunnen bieden.

Meehelpen? Graag!
Wij zijn als gemeente rijk gezegend met heel veel kinderen. Een fantastisch team kidswerkers maakt het mogelijk dat zij naar de kerk kunnen en Gods liefde ontdekken. Word jij daar ook enthousiast van? Klik dan op de button hieronder om je aan te melden. Dan wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen. Ook als je niet goed weet op welke plek jij met jouw talenten kan helpen, of ergens tegenop ziet: we zoeken graag met je mee om drempels weg te nemen!  Klik hier om de vacatures te bekijken en meer beeld te krijgen bij verschillende rollen waarin je mee kan werken. Ontdek hoe gaaf het is om mee te bouwen aan kerk voor deze geliefde kinderen!

JA, IK WIL MEEHELPEN

Jelina Leenders
Kidspastor

Jelina Leenders
Kids pastor