Mozaiek033 | Schathemeltje Rijk

Beste #naam#,

Weer een nieuwe nieuwsbrief voor jou! We gaan binnenkort weer dopen. Denk jij er misschien over na? Lees dan snel verder! 
En heb jij je al ingeschreven voor onze toffe startzondag?! Het wordt echt te gek!

Heel veel lees plezier!

 

  1. Zondag 18 september | Jesse van Melle
  2. Mozaiek kids!
  3. Doopinloop | 27 september
  4. Startzondag | 2 oktober
  5. Alpha kokers gezocht
  6. Terugblik Gebed2daagse Mozaiek voorgangers | Sing a little louder, als een stem van Hoop
  7. Familieberichten
  8. Agenda


Zondag 18 september | Jesse van Melle

Inmiddels zijn we aanbeland bij preek drie in de prekenserie God aanbidden op maandag. Op zondag aanbidden we God door als kerk samen uit volle borst te zingen over Zijn grootheid. Maar aanbidding gaat verder dan onze worship op zondagmorgen. God aanbidden gaat over God de plaats geven die Hem toekomt in ons leven en over het wandelen in de roeping die God ons heeft gegeven als mens.

In de serie God aanbidden op maandag gaan we in vijf weken vijf onderwerpen langs waarin we steeds opzoek gaan naar hoe we daarin God kunnen aanbidden met ons hele leven. In ons zijn en in de keuzes die we maken. Zowel in ons geestelijk als in ons praktisch leven. En niet alleen op zondag, maar ook op maandag en dinsdag en woensdag en …

Emiel Hop sprak afgelopen zondag over het thema 'Houd Moed! Ik ben het, wees niet bang'. Jesse gaat verder met de prekenserie en neemt ons mee in een nieuw thema genaamd 'Schathemeltje Rijk'.

 Mozaiek kids!

Onderbouw

Afgelopen twee diensten hebben de kids meer gehoord over de Bijbel en over brieven in de Bijbel. In deze dienst komt worshipleader Chesron op bezoek bij Ollie en Sophie. Hij is op zoek naar een liedboek en vertelt Ollie en Sophie meer over Psalmen in de Bijbel. En uiteindelijk gaan Ollie en Sophie ook samen met Chesron een nieuw liedje schrijven voor God.

Bovenbouw

Van de put naar een troon in Egypte. Hoe dan?! De baas van Egypte, de farao, staat voor een crisis een heeft een plan nodig. Met Gods hulp geeft Jozef zo goed advies aan de farao dat hij het hele land mag besturen! Zo kon een ‘gewone’ jongen een heel land door een crisis heen helpen. Hoe wil God jou als ‘gewone jongen/meisje’ helpen om jou omgeving te helpen?

3 extra mensen nodig deze week: 2 voor de onderbouw, 1 voor de bovenbouw. Wil jij deze met de kids hun kerkdienst meemaken? Een kijkje achter de schermen; wat voeren ze daar eigenlijk uit? Meld je bij de incheckbalie in het Corlaer, zodat de kinderen met voldoende volwassenen in hun omgeving kunnen genieten van de kinderdienst.Doopinloop | 27 september

Op 16 oktober gaan we dopen tijdens onze diensten! Heb jij het verlangen om je te laten dopen? Kom dan naar onze doopinloop.

Voorafgaande aan iedere doopdienst bij Mozaiek is er een informatie avond over de doop waar we je graag ontmoeten. Op deze avond willen we je vanuit de Bijbel meenemen in onze visie op de doop op geloof. Wetende dat de doop op vele manieren wordt beleefd in onze kerken. Hierin gaan we met respect met elkaar om. De informatie avond voor de doopdienst(en) is dinsdagavond 27 september op het kantoor van Mozaiek033 in Bunschoten-Spakenburg. Voor vragen, mail naar [email protected] 

Klik hier voor meer informatie en inschrijvenStartzondag | 2 oktober

Zondag 2 oktober willen we samen het nieuwe seizoen vieren door middel van een feestelijke startzondag! 

De eerste aanmeldingen zijn binnen, maar we verwachten er nog veel en veel meer. Dus wacht niet langer en meld je hieronder aan ;) 

Rond 15.30 zal de startzondag starten, waarna we om 19.00 uur willen afsluiten. De voorbereidingen zijn al in volle gang en we kijken ernaar uit iedereen te ontmoeten om het nieuwe seizoen te starten!

Een nieuw onderdeel op deze startzondag is de bakwedstrijd! Doe jij mee? Aan het einde van de startzondag zal de winnaar bekend worden gemaakt. Je maakt kans op leuke prijzen. Je kunt je opgeven in het aanmeldformulier. 

Om deze dag mogelijk te maken zijn we ook nog op zoek naar vrijwilligers. 
We zoeken 10 personen voor het verzorgen van de catering, 10 personen voor het helpen opbouwen en 10 personen voor het helpen afbouwen. 
Het zou geweldig zijn als we op jouw hulp kunnen rekenen. 

Klik hier om je aan te melden voor de startzondag. Alpha kokers gezocht

Kokers gezocht voor Alpha // De Alpha cursussen gaan bijna van start. Dit jaar starten we op 2 verschillende locaties. 1 cursus in Bunschoten-Spakenburg en 1 in Nijkerk. En wat is Alpha zonder eten? Voor beide locaties zijn er te weinig kokers, dus we zijn hard op zoek. Lijkt jou het leuk om voor een groepje mensen te koken op de woensdag? Dan kunnen we je hulp heel hard gebruiken. Het hoeft geen luxe verschijning te zijn ;)

We zijn blij met een pan macaroni, spaghetti, stampot of wat dan ook. Stuur een mail naar [email protected] om je aan te melden. Alvast bedankt!Terugblik Gebed2daagse Mozaiek voorgangers | Sing a little louder, als een stem van Hoop

Hey lieve mensen,

Hier een terugblik op de gebeds2daagse van 8-9 september, waar we van een tijd van ontmoeting, gebed, aanbidding, bemoediging en verbinding met alle Mozaiek voorgangers en hun partners konden genieten. God verraste ons tijdens deze dagen opnieuw met de verwachting die Hij in ons hart legde.

Bedankt voor je gebed en medeleven en de e-mails die we voor, tijdens en na de gebeds2daagse hebben ontvangen.

Het was heel fijn om te ervaren hoe thuis en veilig we ons allemaal samen voelden, ook al was het voor sommigen de eerste keer. Dat is kerk zijn - welkom, veilig, geborgen.

Ido nam ons mee door een terugblik op het woord dat God ons vanaf 2019 heeft gegeven, waarin we konden terugkijken en zien hoe God Zijn gemeente bouwt - dat elk nieuw seizoen voortbouwt op het vorige. Prijs God! Zo mooi om ook daarin weer in je hart opgericht te worden, om te zien dat Zijn woord nooit leeg naar Hem terugkeert. 

Tijdens het samen vieren van het avondmaal legde God Jesaja 55 op ons hart - de uitnodiging naar Hem toe, dat we welkom zijn en álles aan Hem kunnen vragen, dat we zónder geld kunnen kopen, dat er genoeg zal zijn. Hierin ervoeren we Zijn barmhartige uitnodiging ook voor het komende seizoen voor binnen en buiten de kerk in Nederland. Vanuit Johannes 1:38 werd ons rechtstreeks de vraag gesteld: "Wat zoekt u...(en vul je naam maar in)?". Zo'n directe vraag stelde Jezus aan de leerlingen van Johannes, maar zo kwam die vraag ook direct binnen bij ons allen...  

In de daaropvolgende momenten heeft God een aantal dingen door ons allen naar voren gebracht; dat wij als beweging onze blik meer gaan richten naar buiten toe – op onze omgeving en de samenleving, dat we onze eigen muren durven neer te halen en stappen zetten waarin wij Hém de leiding geven, soms de schoenen uitdoen en in de rivier stappen (dus ‘uitstappen’), de tentpinnen uitzetten om meer ruimte te maken voor wat Hij in en door ons wil doen, ook wat Worship betreft. God heeft ons laten ervaren dat juist in het geluid van verlangende aanbidding het dak eraf zal gaan en dat Zijn stem nóg duidelijker gehoord zal worden in Nederland! 

Sing a little louder, als een stem van Hoop
Dat de omgeving waar wij leven, werken, wonen, een omgeving wordt van Hoop – waar pijn en gebrokenheid heerst dat juist daar Zijn kerk zichtbaar wordt. En ook hierin is het nodig om ruimte te creëren in onze gemeenten en omgeving, en daarom de focus naar buiten te leggen en nog meer mensen uit te nodigen om Jezus te leren kennen en met Hem in relatie te komen. Stel je voor dat jouw stad, dorp of omgeving een plek is waar God zichtbaar wordt? Waar Hij leeft in de harten van de mensen die je tegenkomt bij de Aldi, het Kruidvat of bij de kapper? Dat Hij zo zichtbaar is dat mensen zonder aarzeling voor elkaar bidden bij de winkelwagentjes van de Albert Heijn?

Opnieuw realiseerden we ons hoe hard het nodig is om elkaar juist in het kleine te ontmoeten. Om ook juist in de verbinding het leven te delen, elkaar te ontmoeten als mens, en niet eerst als voorganger of partner van... Wij als mens hebben elkaar kunnen ZIEN in onze kwetsbaarheid, moeiten en zegeningen die we met ons meenemen. Dat is ook ons verlangen; dat we de onderlinge liefde ook koesteren met elkaar in en buiten onze gemeenten. Als ik de vraag bij jou mag neerleggen die Jezus aan de leerlingen van Johannes vroeg: "Wat zoek je?", dan wil ik je uitnodigen deze vraag je hart te laten bewerken. 

Ga bij lekker bij Hem zitten, en ga op onderzoek uit in je hart. Want Hij nodigt je uit, ook in dit seizoen, voor jou als mens, en ook in het optrekken met elkaar als Mozaieker, en als kerk in Nederland.  
Geniet mee van een sfeerimpressie van onze gebeds2daagse via deze link. Jij bent geliefd!

Heel veel lieve groetjes,
namens alle Mozaiek voorgangers,
Martha Jansen van Rensburg Familieberichten

Geboortenieuws.

Op dinsdag 30 augustus is Bas Eli van der Valk geboren. Bas is de zoon van Maarten en Maartje en het broertje van Lina. Het gezin maakt het super goed! 

Wat een wonder! 

Binnen Mozaiek033 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur  dan een e-mail naar [email protected].

De informatie over de zieken kan i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek033. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser