Mozaiek033 | God zorgt voor meer-dan-genoeg

Beste #naam#,

Wat leuk dat je onze nieuwsbrief weer leest! We kijken vol dankbaarheid terug op afgelopen zondag, waarbij we met zoveel kinderen samen God konden grootmaken. Het was een groot feest! Deze week delen we veel huwelijksaakondigingen met jullie en kun je je ook inschrijven voor onze doop infoavond. 

Heel veel lees plezier!

 

 1. Zondag 15 mei | Nanda Ravesloot
 2. Informatiemoment opdragen | Morgen 15 mei
 3. Doop info avond | 14 juni
 4. God zorgt voor meer-dan-genoeg!
 5. Adverteren Mozaiek Magazine
 6. Ondernemers ontmoeting voor Mozaiek Kenia | donderdag 2 juni 2022
 7. GROW - Kind uit de kast: Help of Halleluja?
 8. Kom in beweging voor Mozaiek Kenia op zaterdag 25 juni 2022
 9. Love2Meet
 10. Familieberichten
 11. Agenda


Zondag 15 mei | Nanda Ravesloot

Morgen zal Nanda Ravesloot spreken over het thema 'Jij en ik?!'. We zijn benieuwd naar de woorden van Nanda. 
Heb jij al tickets voor onze kinderdiensten morgen? Zo niet, klik dan hieronder. 

Klik hier voor kindertickets

Heb je wel tickets besteld maar kan je toch niet komen met je kindjes? Geef de tickets dan terug via de Mozaiek app. 

We zien je graag morgen!

 

 Informatiemoment opdragen | Morgen 15 mei

Op 22 mei hopen we weer kindjes te gaan opdragen tijdens onze diensten. Hebben jullie het verlangen je kindje te laten opdragen? We snappen dat jullie vragen hebben. Tijdens dit moment is er alle ruimte voor jullie vragen maar zullen wij ook het een en ander delen over onze visie binnen Mozaiek en vertellen waarom wij als kerk kiezen voor opdragen. Willen jullie dit informatiemoment bijwonen? Dat kan! 

Morgenochtend, op 15 mei zal Emiel Hop een moment nemen om al jullie vragen te beantwoorden. Dit zal na de eerste dienst plaatsvinden in het Corlaer College. Voor meer informatie en aanmeldingen, klik hier.Doop info avond | 14 juni

Doopdienst zondag 3 juli op verschillende locaties! 
Op zondag 3 juli hebben we als Mozaiek een bijzonder feest. Op 10 locaties door het land heen zal er tegelijk gedoopt worden! Alle doopdiensten zullen die dag om 11:00 uur plaatsvinden.

Door de doop zetten volgelingen van Jezus publiekelijk een nieuwe stap in hun geloof. Door de onderdompeling worden zij symbolisch met Christus begraven en staan zij op in een heel nieuw leven! De doopdiensten bij Mozaiek zijn altijd één groot feest en een getuigenis van wat God doet in de levens van mensen.Sfeerbeeld_dopen_1.jpg

Wil je meer weten over de doop? Kom naar onze infoavond.
Voorafgaande aan iedere doopdienst is er een informatie avond over de doop waar we je graag ontmoeten. Op deze avond willen we je vanuit de Bijbel meenemen in onze visie op de doop op geloof. Wetende dat de doop op vele manieren wordt beleefd in onze kerken. Hierin gaan we met respect met elkaar om. Deze infoavond zal zijn op 14 juni bij ons op kantoor in Bunschoten-Spakenburg. Om 19.30 staat de koffie klaar en om 20.00 uur beginnen we. 

Schrijf je hier in voor de informatieavondGod zorgt voor meer-dan-genoeg!

Het thema zette de toon: de overvloed aan kidswerkers die extra meewerkten leidde tot een overvloed aan kinderen! "God voorziet" werd heel concreet, dank dat jullie daar deel van waren!

Te gek om met zoveel (139!) kinderen God te aanbidden, plezier te hebben en te ontdekken over God’s bijzondere zorg voor ons. Hij zorgt niet zomaar voor nét genoeg: wat leeg lijkt verandert in Gods zorg in meer-dan-genoeg. De onderbouw hoorde over hoe God de weduwe van Sarefatzegende met meel en olie, zodat zij kon zorgen voor haar zoontje en haar familie (1 Koningen 17). Daarna baden we samen voor de mensen die voor ons zorgen: papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, juffen en meesters. Dat zij van God tijd, energie, geduld, wijsheid mogen ontvangen! De bovenbouw sprak over hoe we God soms niet begrijpen, naar aanleiding van het overlijden van het zoontje van de weduwe. Dan kunnen we twijfelen: straft God mij? Houdt Hij niet van mij? Luistert Hij niet? Net als de weduwe hebben we die moeilijke gedachtes gedeeld met een andere gelovige. Zoals Elia deed, baden de kinderen voor elkaar tot God. We zien uit naar hoe Hij die gebeden verhoort!

Deze zondag horen we over hoe God zorgt voor Isaak door hoe een bijzondere vrouw, Rebekka, zijn vrouw wordt. We zien uit naar weer een mooie Mozaiek Kidsdienst!Adverteren Mozaiek Magazine

Ondernemers bieden wij de mogelijkheid om te adverteren in Mozaiek Magazine. Mozaiek Magazine verschijnt vier keer per jaar in een oplage van minimaal 7.000 exemplaren. Het eerstvolgende nummer verschijnt aan het begin van de zomer

Ben je deel van een Mozaiek gemeente dan ontvang je 50 % korting op de tarieven. Er is een beperkt aantal advertentiepagina's beschikbaar, dus weer er snel bij en uiterlijk voor 17 mei!

Klik hier voor meer informatie, tarieven en het reserveren van een advertentieOndernemers ontmoeting voor Mozaiek Kenia | donderdag 2 juni 2022

We zijn alweer een aantal jaren met elkaar onderweg om samen met Compassion, de lokale kerken in het Noorden van Kenia (Marsabit, Isiolo) te helpen om hoop te brengen in dit eens vergeten gebied! En wat is er al veel bereikt! 

-    Meer dan 1.300 sponsorkinderen zijn inmiddels ondergebracht bij de leden van onze gemeenten
-    Muziekinstrumenten en geluidsinstallaties ondersteunen de worship in de Keniaanse kerken
-    Er zijn 22 watertanks aangelegd die zorgen voor directe toegang tot schoon drinkwater
-    Vorige maand is de eerste waterput opgeleverd (zie ook het artikel verderop in deze nieuwsbrief)

Wat kan er veel gebeuren in korte tijd wanneer we als gemeenten opvolging geven aan de woorden van Jezus die Zelf gezegd heeft: “Het is zaliger te geven dan te ontvangen.”

Al in 2019 heeft zich ook een groep van ondernemers gevormd om gezamenlijk de schouders te zetten onder het mogelijk maken van de projecten in het noorden van Kenia. 
In de afgelopen twee jaar heeft Corona het moeilijk gemaakt om elkaar op te zoeken. Maar ondertussen is er wel heel veel moois gebeurd in Noord-Kenia. Ook zijn er door de zeven nieuwe Mozaiek gemeentes een heleboel nieuwe ondernemers bijgekomen.  Alle reden om nu het weer kan als ondernemers bij elkaar te komen, te vieren wat er al gerealiseerd is en te kijken naar de dromen die onze 16 partnerkerken in Noord-Kenia hebben om hoop te brengen voor de mensen in hun omgeving. 

Graag nodigen wij je uit op donderdagavond 2 juni a.s. voor de Mozaiek Kenia ondernemers ontmoeting in de Basiliek in Veenendaal.Ben jij ondernemer, groot of klein, met of zonder personeel? Wil je meer weten over de projecten binnen Mozaiek Kenia en de impact die zij hebben voor de kerken en bewoners in het Noorden van Kenia? Draag je onze visie voor Mozaiek Kenia een warm hart toe en wil je steen(tje) bijdragen? Of heb je ideeën of vragen of over de projecten? Allemaal goede redenen om elkaar te ontmoeten op 2 juni. Je bent van harte welkom!

Het programma start om 20.00 uur, maar je bent vanaf 19.30 uur welkom voor een kop koffie of thee. We sluiten om 21.30 uur af met een hapje en een drankje. Klik hier om je direct aan te melden.GROW - Kind uit de kast: Help of Halleluja?

Wat doe je als ouder als jouw kind uit de kast komt als homo, lesbiënne, biseksueel of transgender? Ouders gaan hier verschillend mee om. Sommigen voelen wel iets aankomen, maar stoppen het liever weg. Anderen gaan juist pro-actief het gesprek aan met hun kind. Toch kan de mededeling of het moment waarop voor ouders als een verrassing komen. De vraag is natuurlijk: wat is het beste voor jouw kind? Daar gaat deze GROW-avond over. Op 31 mei spreken Marcel en Lydia Zimmer over dit onderwerp: “Hoe reageer je? Wat moet je hiermee? En vooral: hoe nu verder? Met twee van onze drie kinderen uit de kast delen wij deze avond graag ons verhaal met jullie, onze zoektocht naar wat God hierover zegt en hoe wij als ouders en als gezin hiermee omgaan. Erover praten en luisteren naar elkaar is zo belangrijk, en dat hopen we deze avond met jullie te kunnen doen”.

Waar en wanneer?
De avond is een initiatief van de Love2Meet LGBTQ+ en vindt plaats op dinsdag 31 mei in theater Streams Breede Beek, Kloosterstraat 3, 3861 AC Nijkerk. Inloop vanaf 19.30 uur. Het programma start om 20.00 uur. 
Parkeren kan NIET voor de deur, er is een aantal parkeerplaatsen in de omgeving. De toegang is helemaal gratis. 

Klik hier om tickets te bestellenKom in beweging voor Mozaiek Kenia op zaterdag 25 juni 2022

Energie; we hebben het allemaal nodig, zowel om te leven als ook om te kunnen sporten! In landen als Kenia is dat echt anders. Vooral in het noorden van Kenia leven nog veel mensen bij een vuurtje, een kaars of een kerosine lamp die gevaarlijk is en slecht voor de gezondheid. Stroom is beperkt of zelfs helemaal nog niet aanwezig. Wanneer de zon om 18:30 uur ondergaat, is het werk gedaan, moet je stoppen met studeren en kan je het beste maar gaan slapen. De droom van Mozaiek is om dit jaar via de [email protected] drie projecten en 300 huishoudens te voorzien van zonne-energie. Hiervoor is nog een bedrag nodig van € 40.000,-

De [email protected] is het grootste Nederlandse sportevenement voor gerechtigheid en vindt plaats op zaterdag 25 juni 2022. Tijdens deze dag lever je een sportieve sportprestatie en haal je fondsen op, dit jaar kun je via Compassion ook meedoen voor ons project Mozaiek Kenia. Je kan jouw sportprestatie letterlijk vanuit huis uitvoeren of ergens in jouw omgeving uitvoeren. Kom ook in beweging voor Mozaiek Kenia!

Doe mee - gebruik jouw energie!
Wil jij je energie gebruiken om de mensen in Kenia te voorzien van zonne-energie? Meld je dan aan bij het Mozaiek033 team!

Klik hier om te lezen hoe je mee doetLove2Meet

Love2Meet groepen zijn weer volop opgestart en vol enthousiasme bezig! Van de singles groep tot de mountainbikers. 
Ben jij al aangesloten bij een Love2Meet groep? 
Het is de perfecte manier om nieuwe mensen te leren kennen en samen op te trekken. 
Of je nou iets zoekt op geloofsniveau of dat je liever je hobby uitoefent, voor ieder wat wils. 

Één van de groepen zoekt voetballers voor in hun leuke team! Is dit iets voor jou? Reageer dan snel door een mail te sturen naar [email protected] 

''Voetballers gezocht!

Voor alle aanstormende talenten, doorgewinterde veteranen en alles daar tussenin laten we eens in de maand gezellig onze voeten spreken in de zaal. Dus hou je wel van een balletje trappen? Geef je op of kom een keer vrijblijvend meedoen.''Familieberichten

We kregen een bericht van Danny de Haan die schrijft over haar man Frank: 

''Vrijdagmorgen wordt Frank geopereerd aan een gescheurde pees in zijn schouder. Hoe leuk als hij middels een kaartje bemoedigd mag worden!
Hij heeft het er nu al zwaar mee en de revalidatie neemt zeker 5 weken beslag. Dat is een hele kluif voor iemand die vraag altijd bezig is.''

Laten we bidden voor een goed verloop van de operatie en een snel herstel. 

-----

We kregen een nieuwe update over Amanda Foppen: 

''Afgelopen maanden waren heftige maanden. Vanaf dat ik de diagnose borstkanker kreeg ging alles in sneltreinvaart. Na de 1e 4 zwaarste chemokuren waar ik heel ziek van werd hoopten we dat de volgende 12 beter te verdragen waren. Helaas was dit niet het geval. Meteen toen de 2e reeks chemo begon kreeg ik hoge koorts die niet zakt en daarnaast blijkt na 5 chemo's dat mijn voeten doof worden en steeds tintelen. Afgelopen dinsdag is er besloten dat er gestopt moet worden met de chemo omdat het te gevaarlijk is om door te gaan. Nu wordt alles ineens versneld en moet ik komende week door de scan en in gesprek met de chirurg.

Mijn lichaam is op en ik raak uitgeput. Mijn vertrouwen op God is groot en ik ervaar Hem dichtbij, maar de strijd die in mijn lichaam en mijn hoofd gaande zijn maken het moeilijk en zwaar.''

Zullen we met elkaar bidden voor rust, nieuwe energie en genezing? 

-----

Ook kregen we mooi nieuws binnen! We hebben er een nieuw deeltje bij. 
Haar naam is Nora Lize (roepnaam Nora) en ze is geboren op 4 april. Nora is de dochter van Lauwrens en Carmen Sneep. 
Ze schrijven: ''We zijn God dankbaar dat Nora in goede gezondheid aan ons is toevertrouwd.''

Ook kregen we 3 huwelijksaankondigingen binnen. 

Op vrijdag 20 mei trouwen Nick van Asselt & Lianne Wildeman. De dienst zal plaatsvinden om 14.00 uur in de Immanuelkerk in Ermelo. ''Mochten er mensen uit onze gemeente zijn die erbij willen zijn, dan zijn ze van harte welkom!'' 

Wij wensen dit bruidspaar een prachtige dag toe! 

Nog een bruidspaar die op 20 mei hun jawoord gaan geven zijn Robbert-Jan Verboom & Chantal Smink. Zij willen Gods zegen vragen om 19.00 uur in de Bron in Bunschoten-Spakenburg. De dienst zal geleid worden door Arjen ten Brinke. 

''Wees elkaar niets schuldig,
Behalve liefde, want wie de ander liefheeft, 
Heeft de gehele wet vervuld.'' 

Wij wensen jullie een geweldige dag toe! 

Afgelopen 23 april zijn Kent en Jaëlle van Dijk getrouwd. 
Ze zijn getrouwd in de Immanuelkerk in Ermelo en de dienst werd geleid door Jaap de Graaf. 
Geniet mee van dit prachtige plaatje...

Binnen Mozaiek033 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur  dan een e-mail naar [email protected].

De informatie over de zieken kan i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek033. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser