Mozaiek033 | Bedankt voor jullie steun!

Beste #naam#,

Leuk dat je deze nieuwsbrief weer leest. Afgelopen zondag stond in het teken van financien. Tijdens deze dienst hebben we gevraagd om financiele hulp voor het ontmoetingscentrum. En dat is gegeven! Lees hieronder meer daarvoor. Heb jij kids? Scrol dan snel verder naar het Ollie & Sophie feest aanstaande zaterdag...

Heel veel lees plezier!

 

  1. Zondag 25 september | Mieke Honing
  2. Bedankt voor jullie steun en giften!
  3. Startzondag | 2 oktober
  4. Mozaiek kids!
  5. Onze omgeving dienen
  6. Doopinloop | 27 september
  7. Ollie en Sophie live in de Basiliek | zaterdag 1 oktober 2022
  8. Familieberichten
  9. Agenda


Zondag 25 september | Mieke Honing

We zijn over de helft van de prekenserie God aanbidden op maandag. Op zondag aanbidden we God door als kerk samen uit volle borst te zingen over Zijn grootheid. Maar aanbidding gaat verder dan onze worship op zondagmorgen. God aanbidden gaat over God de plaats geven die Hem toekomt in ons leven en over het wandelen in de roeping die God ons heeft gegeven als mens.

In de serie God aanbidden op maandag gaan we in vijf weken vijf onderwerpen langs waarin we steeds opzoek gaan naar hoe we daarin God kunnen aanbidden met ons hele leven. In ons zijn en in de keuzes die we maken. Zowel in ons geestelijk als in ons praktisch leven. En niet alleen op zondag, maar ook op maandag en dinsdag en woensdag en …

Jesse van Melle sprak afgelopen zondag over het thema 'Schathemeltje Rijk'. Mieke gaat verder met de prekenserie en neemt ons mee in een nieuw thema genaamd 'Zorgen om voor de schepping'. Ben jij erbij zondag? 

 Bedankt voor jullie steun en giften!

We willen jullie ontzettend bedanken voor jullie reacties op de dienst en de oproep van afgelopen zondag. Heel mooi om jullie steun en aanmoediging te horen op het geven naar vermogen vanuit overvloed, de ‘omgekeerde collecte’, en het actief aanbieden van hulp voor delen die het moeilijk hebben. Dat initiatief zullen we de komende tijd doorzetten. Via de link die je op zondag ook via de QR code kunt bezoeken, kun je vanaf nu geven, maar ook hulp vragen.

We waren ook ontzettend onder de indruk van jullie bijdrages aan het ontmoetingscentrum. Wow! Wat een steun sprak daar ook uit. Heel veel delen hebben naar vermogen bijgedragen en daar zijn we ontzettend, ontzettend dankbaar voor. Hoe mooi om zo iets te ontwikkelen van ons allemaal voor iedereen! Morgen in de dienst vertellen we je meer details. Maar de massale steun en enthousiaste reacties zijn misschien nog wel belangrijker dan het bedrag.

Als je afgelopen zondag de invulkaart hebt meegenomen om er nog eens rustig over na te denken, dan kun je die natuurlijk a.s. zondag inleveren bij het informatiepunt. Je kunt ook deze link gewoon gebruiken. Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact op.

Mede namens de Raad van Opzieners,
Mieke Honing, Emiel Hop, Marcel KoningStartzondag | 2 oktober

Heb jij je al opgegeven voor onze toffe startzondag?! Zo niet, klik dan snel op de blauwe button. 

Vele aanmeldingen zijn binnen, maar we verwachten er nog meer. Dus wacht niet langer en meld je hieronder aan ;) 

Rond 15.30 zal de startzondag starten, waarna we om 19.00 uur willen afsluiten. De voorbereidingen zijn al in volle gang en we kijken ernaar uit iedereen te ontmoeten om het nieuwe seizoen te starten!

Een nieuw onderdeel op deze startzondag is de bakwedstrijd! Doe jij mee? Aan het einde van de startzondag zal de winnaar bekend worden gemaakt. Je maakt kans op leuke prijzen. Je kunt je opgeven in het aanmeldformulier. 

Om deze dag mogelijk te maken zijn we ook nog op zoek naar vrijwilligers. 
We zoeken meerdere personen voor het helpen opbouwen en afbouwen. Daarnaast zijn we op zoek naar vrijwilligers voor het helpen bij het kinderwerk tussen 15.30 en 17.00 uur. Het zou geweldig zijn als we op jouw hulp kunnen rekenen. 

Klik hier om je aan te melden voor de startzondag. Mozaiek kids!

Onderbouw
De Bijbel een stoffig oud boek? Zeker niet. In de Bijbel staan verhalen van vroeger, die nog steeds van betekenis zijn voor het nu! Verhalen van mensen met God en dat is dezelfde God die van jou houdt, waarmee jij kan praten en die jou wilt helpen. Net als de mensen uit de Bijbel maken wij onze eigen avonturen en verhalen met God. 

Bovenbouw
Het verhaal van Jozef lijkt wel een achtbaan: jaloerse broers, een put, koning van Egypte. En dan? Een hongersnood. De broers komen bij Jozef om eten vragen. Wat zou hij nu doen? Boos worden misschien? Jozef houdt van ze, hij huilt zelfs. Van verdriet of blijdschap? Liefde zet alles op z’n kop. Opoffering, hulp, vergeving. Wat Jozef doet voor zijn broers lijkt wel een beetje op wat Jezus doet voor ons!

3 extra mensen nodig deze week: 2 voor de onderbouw, 1 voor de bovenbouw. We zoeken deze zondag 3 volwassenen die een oogje in het zeil houden en even met een groepje van 6 kids een vertelrondje willen doen. Ben jij tiener (12+) en vind je het leuk om samen met kids een spelletje te doen of te knutselen? Daar worden we heel blij van! Meld je bij de incheckbalie in het Corlaer College.Onze omgeving dienen

Onze broers en zussen van het Kruispunt in Amersfoort Vathorst hebben hun gebouw opengesteld voor noodopvang van vluchtelingen. Zij doen dit in ieder geval de komende drie weken. Wij vinden dat een bijzonder initiatief en hebben contact met de gemeente over hoe we ze kunnen helpen bij het dienen van de omgeving op deze manier.

Heb je ook tijd en wil je ook helpen: kijk hier: https://kruispuntvathorst.nl/kruispunt-gebouw-open-voor-vluchtelingen/ of stuur een mail naar [email protected]

In het bijzonder zijn er af en toe chauffeurs nodig voor een ritje naar Ter Apel met enkele mensen van de groep. Wie weet kunnen we hierbij of op andere manieren helpen!Doopinloop | 27 september

Op 16 oktober gaan we dopen tijdens onze diensten! Heb jij het verlangen om je te laten dopen? Kom dan naar onze doopinloop.

Voorafgaande aan iedere doopdienst bij Mozaiek is er een informatie avond over de doop waar we je graag ontmoeten. Op deze avond willen we je vanuit de Bijbel meenemen in onze visie op de doop op geloof. Wetende dat de doop op vele manieren wordt beleefd in onze kerken. Hierin gaan we met respect met elkaar om. De informatie avond voor de doopdienst(en) is dinsdagavond 27 september op het kantoor van Mozaiek033 in Bunschoten-Spakenburg. Voor vragen, mail naar [email protected] 

Klik hier voor meer informatie en inschrijvenOllie en Sophie live in de Basiliek | zaterdag 1 oktober 2022

Op  zaterdag 1 oktober 2022 zijn Ollie & Sophie terug met een heel nieuw programma LIVE in de Basiliek! Kom jij ook? Er is plek genoeg, dus neem ook je vriendjes, vriendinnetjes, opa’s, oma’s en papa’s en mama’s mee! Samen gaan we zingen, dansen, spelletjes doen en meer ontdekken over hoe we meer op Jezus kunnen gaan lijken. Vergeet niet om je tickets te bestellen via onze website!

HULP GEVRAAGD
Tijdens deze dag zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen. Het gaat om het volgende: 

-    Welkom: kids en ouders die de bezoekers welkom heten bij de deur
-    Koffie/thee: ouders/verzorgers die koffie/thee serveren
-    Schoonmaak: vanaf 16.00 uur de ruimtes schoonmaken 

Wil je meehelpen? Stuur dan een mailtje naar [email protected].Familieberichten

Huwelijksaankondiging:

Gijs Baas en Helien Bos gaan trouwen op vrijdag 30 september aanstaande in de Mariënhof in Amersfoort. Ferry en Mariska Gerritsen zullen de dienst leiden. 

Een nieuw deeltje: 

Op 1 augustus is Boaz van de Groep geboren. Ouders zijn Suzan en Danny van de Groep:
‘’Het gaat heel goed met ons en zijn een rijk en gelukkig gezin.’’

-------

Binnen Mozaiek033 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur  dan een e-mail naar [email protected].

De informatie over de zieken kan i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek033. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser